Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/26/d470339789/htdocs/wp-includes/post-template.php on line 284

La Sensibilitat Química Múltiple (SQM), que pot incloure també sensibilitats a les radiacions ambientals, així com la fibromiàlgia, i la fatiga crònica, són malalties sistemàtiques que afecten a molts òrgans del nostre cos i que es presenten en un percentatge superior en dones que en homes. És habitual que una persona pateixi dues de les tres i fins i tot, les tres alhora.

Les persones malaltes pateixen crisis agudes d’intolerància quan entren en contacte amb les substàncies com detergents, suavitzants, lleixius, insecticides, plàstics, ambientadors, tintes, colònies, pintures, etc. També alguns aliments i medicaments, radiacions electromagnètiques emeses per microones, televisions, ordinadors, mòbils i electrodomèstics.

Els principals símptomes durant una crisi produïda per l’exposició a algun tòxic són: ofec, símptomes d’irritació de la pell, de les mucoses i de les vies respiratòries, cefalea, confusió mental, nàusees, diarrea, fatiga extrema, dolor muscular i mal estat en general que impedeix continuar en aquell ambient. Al deixar de tenir contacte amb el desencadenant es millora progressivament en minuts, hores o dies.

És una patologia no reconeguda, no està considerada oficialment com malaltia, encara que cada vegada hi ha més persones. També hi ha incomprensió de l’entorn familiar i laboral i alguns metges.

La contaminació ambiental, radiacions en el mon en que vivim, en poden ser les causes.

Vídeos de la campanya del Verkami Asssem – Afimat realitzats per Mundo Hormigón
PÀGINA FACEBOOK
Ja tenim pàgina de Facebook a l'Associació!
ACTUALITAT

Us informem que en el Tot Mataró número 1602, ha sortit publicat un reportatge relacionat amb les nostres malalties i la nostra associació.