Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/26/d470339789/htdocs/wp-includes/post-template.php on line 284

És una malaltia crònica que cursa amb el símptoma característic de dolors generalitzats, especialment en músculs, tendons i lligaments de tot el cos. Aquest dolor pot arribar a ser incapacitant.

Què la provoca?

El seu origen és desconegut. Sí sabem, però, que la persona afectada té una disminució de l’organisme de substàncies, com ara la serotonina, que regulen la sensació de dolor. Malgrat tot, encara no s’ha detectat cap alteració orgànica objectiva que permeti explicar la causa d’aquesta malaltia.

Altres símptomes

Dolors generalitzats, alteracions de la son, formigó a les mans, rigidesa articular, colon irritable, mareigs o cefalea.

Cóm es diagnostica?

El diagnòstic de la malaltia és eminentment clínic i per exclusió d’altres malalties amb simptomatologia semblant, ja que les proves mèdiques existents -anàlisis, RX, TAC, ressonàncies…- no revelen cap mena de malaltia i, per tant, no existeixen en l’actualitat proves no concloents i que la majoria de casos sigui considerada com a pacient afectada de depressió, ansietat, menopausa, estrès, histèria…

Tractament i cura

Sovint és tractada amb medicació per a malalties expressades més amunt i amb calmants de dolor. Però la trista realitat és que no hi ha un tractament que pugui ser considerat efectiu per a tothom que la pateix. Per tant, actualment, no té cura.

Vídeos de la campanya del Verkami Asssem – Afimat realitzats per Mundo Hormigón
PÀGINA FACEBOOK
Ja tenim pàgina de Facebook a l'Associació!
ACTUALITAT

Us informem que en el Tot Mataró número 1602, ha sortit publicat un reportatge relacionat amb les nostres malalties i la nostra associació.