Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/26/d470339789/htdocs/wp-includes/post-template.php on line 284

Aquesta síndrome, com la fibromiàlgia, també és una malaltia crònica que té com a símptoma característic el cansament sever i permanent, sense esforç físic previ que el justifiqui i que no es repara amb repòs.

Què la provoca?

Hom pensa que l’inici es podria trobar en processos vírics que desencadenen trastorns immunològics, neurològics, neuromusculars i neuroendocrins, però, a hores d’ara, no se sap d’una causa generadora que la provoqui.

Altres símptomes

Altres símptomes característics d’aquesta malaltia són: Pèrdua de memòria, desorientació, pèrdua de capacitat de concentració i reacció, que afecten la part emocional i la sociolaboral fins al punt de produir una incapacitat personal que impedeix desenvolupar les tasques quotidianes.

Cóm es diagnostica?

La fatiga dura més de sis mesos, no és conseqüència d’un esforç físic i no s’alleuja amb descans.

Exclusió, en base a analítiques i examen, d’altres malalties físiques o mentals amb símptomes semblants.

Tractament i cura

El tractament actual és únicament de contenció dels símptomes i d’acceptació de la malaltia per part de qui pateix sense que, de moment, existeixi cura, cosa que la converteix en crònica.

Vídeos de la campanya del Verkami Asssem – Afimat realitzats per Mundo Hormigón
PÀGINA FACEBOOK
Ja tenim pàgina de Facebook a l'Associació!
ACTUALITAT

Us informem que en el Tot Mataró número 1602, ha sortit publicat un reportatge relacionat amb les nostres malalties i la nostra associació.